lauantai 17. elokuuta 2013

Osaamiskuvaukset kouluille

Kesäkuun alussa pieni porukka meitä kokoontui vielä viimeistelemään osaamiskuvauksia. Paljon eivät osallistujat halunneet muuttaa työryhmien tuotoksia. Vain englannin kuvauksia yhtenäistettiin vähän enemmän. Siinä vasta oikein huomasi, kuinka ison työn olimme tehneet näiden parin vuoden aikana! Osaamiskuvauksia arviointikriteereineen on nyt yhteensä 16, sillä finskanopettajat innostuivat hankkeen rinnalla tuottamaan myös finskan kuvaukset eri aloille.

Osaamiskuvauksista ehti jo tulla kyselyitä, mistä niitä saa, sillä opetus- ja toteutussuunnitelmia tehtiin jo keväällä. Nyt ne on lähetetty kaikille osallistujille ja vastuuopettajien kautta kaikkiin ammattikorkeakouluihin. Kuvauksista tuli hienoja, ja ne on koettu kouluissa tarpeellisiksi! Niitä ei kuitenkaan pidä liikaa 'kunnioittaa', vaan opettajien on hyvä muokata niitä vastaamaan paremmin omia opintojaksojaan. Kuvaukset ovat ensisijaisesti aika ison kielten-ja viestinnän opettajien joukon näkemys siitä, millaisia valmiuksia meidän opiskelijamme tarvitsevat, kun he aikanaan siirtyvät työelämään. Nämä osaamiskuvaukset eivät tietenkään ole lopullinen totuus. Tässä hankkeessa päästiin tähän asti. Seuraavissa hankkeissa ollaan taas osaavampia.

Syksyn aikana kokoamme hankeraportin, jossa on mukana myös osallistujien ja muidenkin asiantuntijoiden artikkeleita työelämän kieli- ja viestintätaidosta. Raportti tulee pdf -linkkinä myös blogiimme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentin näkymisessä on pieni viive spamin välttämiseksi.

Kiitos kommentistasi!